čím vyčistit koberecPoté, co jsme se s přítelem sestěhovali do společného bytu a neměli ho téměř nijak zařízený, cpala nám rodina různé harampádí, abychom si byt mohli vybavit a nemuseli hned od začátku kupovat všechno nové.  A protože jsme ze začátku neměli žádné peníze navíc, byli jsme rádi téměř za cokoli. Později už to bylo lepší, mohli jsme si dovolit něco pořídit, ale od některých lidí nám bylo hloupé pomoc odmítat. – jak vyčistit koberec

Tak třeba přítelovi rodiče nám vnutili jejich strašný starý koberec. Byl to jejich první společný koberec, měli k němu vřelý vztah, ale protože už vypadal tak jak vypadal, tak ho vyměnili za nový. Tím, že ho dali nám, se vyhnuli tomu, že by ho museli vyhodit. A protože jsme dobře věděli, jaký citový vztah ke koberci mají, nemohli jsme si dovolit od nich ten starý koberec odmítnout.

 

Jenomže…

přípravky na čištění koberceJenomže koberec opravdu vypadal zoufale. Snažili jsme se s přítelem přijít na nějaký kompromis. Jak to udělat, abychom si koberec mohli nechat, ale aby kvůli němu byt nepůsobil hrůzostrašně. Nakonec jsme se rozhodli udělat jeden poslední pokus, protože nic jiného ani nepřipadalo v úvahu – objednat úklidovou firmu. Přijeli k nám pánové z firmy Brno čištění koberců. Řekli nám, že se koberec pokusí vyčistit strojově, protože jedině tato metoda by mohla koberec vyčistit hloubkově.

Metoda čištění se zdála být propracovaná. Celý proces byl opravdu zevrubný. Aplikovaný čisticí prostředek byl kotoučovým strojem důkladně zapracováván do hloubky koberce. Kartáče poté vyčesaly obrovské množství nečistot, a to vše se nakonec vysálo extrémně silným vysavačem. Vysavač měl tak silný tah, že v koberci nezanechal jediné smítečko, a dokonce se mu podařilo načechrat strukturu koberce, který tak působil mohutněji.

Neuvěřitelné bylo, jak koberec omládl. Vypadal luxusně, když to viděli rodiče, tak dost žasli, a myslím, že jim bylo trošku líto, že se koberce zbavili. A SERVIS LIPKA, s.r.o.