jak odstranit graffitiNaše úklidová firma Brno odstranění graffiti  se vedle širokého pole služeb, které nabízíme (jedná se třeba o čistění koberců, podlah, odstraňování plísní, mytí oken a výloh a ještě spoustu dalších činností) specializuje na odstraňování graffiti. Což vlastně není úplně přesné označení. Naše společnost se totiž zabývá bojem s graffiti, tedy nabízí komplexní služby v boji s tímto vandalstvím a odstranění graffiti je pouze jednou z několika položek komplexu služeb. Tento „balíček“ zákroků je u zákazníků velmi oblíbený, jsme také jediná úklidová firma v České republice, na Slovensku a nově i v Rakousku, která takto zajišťuje komplexní servis na odstranění graffiti zahrnující také kvalitní preventivní antigraffitovou ochranu a následný servis odstranění dalšího případného graffiti z naší ochranné vrstvy. – čím odstranit graffiti

Zmíněný balík služeb obsahuje služby odstranění graffiti, čištění graffiti, zmíněnou ochranu proti graffiti znečištění a vandalismu. Náš boj se sprejery zahrnuje také jistou dávku psychologie, protože jsme si za dlouhá léta praxe, je to už téměř čtvrtstoletí, osvědčili taktiku, která na tyto vandaly zabírá – je potřeba rychlého a včasného odstraňování i sebemenšího graffitového znečištění ihned (to zahrnuje také stržení a odstranění plakátů a nedovoleného výlepu). Vandal se totiž chce svým graffiti podpisem chlubit před ostatními, a to co nejdéle. V sázce je jeho jméno i pověst. Pokud tedy včas zasáhneme a graffiti okamžitě odstraníme, vandala, kterého stálo nasprejování graffiti dost úsilí, už jen tím, že tak nečiní v souladu se zákonem, a také ho stojí pořízení graffiti sprejů spoustu peněz (tyto spreje a barvy určené k vytváření graffiti nejsou levná záležitost), to naštve.

Čím…

kvalitní odstranění graffitiČím rychleji se graffiti odstraní, tím rychleji vandalovi dojde, že nemá smysl ničit budovy/garáže/zídky/apod. v dané čtvrti a přesune se na jiné místo. Graffiti odstraňujeme jak u jednotlivců a v domácnostech, tak ve firmách a dalších podnicích. Odstraňovali a vytvářeli jsme prevenci také například na jednom z frekventovaných nádraží, kde graffiti úplně překryla zeď takovým způsobem, že již nebylo možné ani vidět původní barvu fasády. Náš zákrok pak vypadá následovně – graffiti se nejprve zeslabí, co nejvíce je to jen možné a poté se místo přetře danou fasádní barvou. Zamalovat graffiti ihned a neodstraňovat ho výrazně nedoporučujeme, nepřináší to dobrý výsledek. Graffiti totiž většinou prostupuje a jsou vidět jeho původní tvary.

Poté se aplikuje zmíněný preventivní nátěr, takzvaná antigraffiti ochrana. Která zajistí následné jednoduché nekomplikované odstranění graffiti, tento servis vám nabízíme zadarmo. Antigraffitový nátěr je nanášen v několika vrstvách. Počet je pak závislý dle struktury ošetřovaného povrchu. Můžeme se pochlubit také tím, že nabízíme nejlevnější cenu antigraffitové ochrany v České republice a to od 120 korun za metr čtverečný. A SERVIS LIPKA, s.r.o.