jak odstranit plísněPlísně jsou druhem hub, které vznikají na vlhkých místech. Nejčastěji se tak tvoří v prostorách koupelny, kuchyně, ale také na stěnách obytných pokojů. Jejich vznik je zapříčiněný velkou koncentrací vlhkosti v bytě často v kombinaci s neprodyšností stěn způsobené zateplením.

Existuje několik tisíc druhů plísní a několik z nich způsobuje nejrůznější zdravotní potíže. Od těch méně závažných jako jsou vyrážky, dýchací problémy a alergie až po ty závažné. Není výjimkou, že plísně způsobí záněty dýchacích cest, které můžou vést až k smrti. Jak odstranit plíseň ?

Plísně se tvoří v tmavých vlhkých místech, kde se dají jen těžko nelézt. Obyvatel tedy může až po letech zjistit, že žije s plísněmi. Nejčastěji se na přítomnost plísní přijde až když některý člen domácnosti má zdravotní problémy.

Největší…

čím odstranit plíseňNejvětší nebezpečí plísní se skrývá v jejich vypouštění výtrus do ovzduší. Pokud jsou plísně v uzavřeném nevětraném prostoru vzduch je brzy nasycený výtrusy a ty vdechují obyvatelé. Výtrusy se mohou u oslabených jedinců dostat až do samotných plic, kde začínají klíčit a růst což může mít a často má za následek rozsáhlé záněty dýchacích cest.

Pokud není jedinec okamžitě léčen pak hrozí, že se plíseň v těle rozroste a ohrozí tím funkce orgánů, které začínají kolabovat. Následkem je pak smrt.

Sporami plísní jsou nejčastěji ohroženi jedinci s nízkou nebo nerozvinutou imunitou tedy děti, staří a lidé ve špatném zdravotním stavu.

Důležité je tedy bojovat s plísněmi ještě před jejich vznikem. K prevenci nejlépe slouží speciální roztok, který zamezuje vniku vlhkosti do omítky, ale nezabraňuje jejímu volnému proudění ven. Tento roztok poskytuje společnost A SERVIS LIPKA s.r.o.