Řídit nákupní centrum dá strašně moc práce. Což takto zní banálně, ale já se přiznám, že tenkrát, když jsem na tuto pozici nastupovala, tak jsem to nečekala. Každodenním chlebem jsou nějaké stížnosti, volání policie kvůli krádežím. Hodně času zabere také řešení nějakých technických nedostatků, v některém obchodě nejede zamykání. Pak se zase ucpou záchody. A pořád něco, tady ten koloběh mám na denním pořádku. Teď jsem ale musela řešit věc, která byla teda fakt přes čáru.

Chodba vedoucí k toaletám, která je boční k té hlavní nákupní galerii, byla posprejovaná. Ale fest. Byly tam nasprejované různé klikyháky fialovým a stříbrným sprejem. No prostě ohavnost. Co bylo ale nejhorší, že jsme zjistili, že pachatele nemáme natočeného na bezpečnostní kameře. Jednalo se o nějaký slepý bod. Takže chytnutí vandala je téměř nemožné. Já jsem ale neváhala a hned zavolala úklidové firmě A SERVIS LIPKA, s.r.o. Odstranění graffiti, protože s nimi spolupracujeme dlouhodobě na poli úklidu.

Zejména…

Zejména využíváme jejich služby v oblasti strojového čištění koberců a podlah a dále také v oblasti mytí výloh a oken. Ale ještě jsme nepotřebovali využít jejich služby v oblasti odstraňování graffiti. Já jsem však věděla, že to dělají, takže jsem nehledala ani jinou firmu, když jsme byli s A SERVISEM dosud nadmíru spokojeni. Při samotném zákroku se postupuje zjednodušeně řečeno tak, že se graffiti co nejvíce zeslabí a následně přetře danou fasádní barvou. Výrazně nedoporučujeme zamalovat graffiti ihned a neodstraňovat ho, nepřináší to dobrý výsledek.

Protože graffiti většinou prostupuje a jsou vidět jeho původní kontury. Nejlepší radu, kterou nám A SERVIS dal, je prevence. Jejich antigraffiti ochrana zajistí následné odstranění graffiti se 100% výsledkem. Protože se jedná o unikátní technologii, která spočívá ve speciálním nátěru. Ten zamezí propuštění graffiti spreje a nápis jde pak snadno odstranit. Pokud se nějaké graffiti znovu objeví, A SERVIS nám ho okamžitě odstraní. A následně znovu reaplikuje novou vrstvu antigraffiti nátěru.

Mě…

Mě k rozhodnutí o nechání si nanesení tohoto preventivního nátěru přesvědčilo to, že celý servis (nejenom) nám poskytne A SERVIS zdarma. Ještě jsem tedy zjišťovala nějaké technické aspekty, jak tento nátěr funguje. Bylo mi řečeno, že antigraffiti nátěr je nanášen v několika vrstvách. Přičemž počet vrstev je závislý podle struktury ošetřovaného povrchu.

U hladkých ploch se obvykle nanáší tři vrstvy, ale u strukturovaných a pórovitých povrchů je nutné nanést 6 až 12 vrstev. A aplikovat jej lze na všechny druhy ploch včetně plastů. Což je výborné, protože to budeme moci udělat v našem nákupním centru komplexně. A budeme mít hned o starost míň, vždy když nás zase nějaký ten vandal „poctí“ nějakým graffiti, jen zvednu číslo a poprosím o pomoc A SERVIS.