Jestli vám můžu něco nebo někoho doporučit na odstranění plísně, tak firmu, která realizuje službu likvidaci a odstranění plísní, která zahrnuje kompletní servis v oblasti odstraňování plísní. Jsem uklízečkou na základní škole a my měli problém s tím, že se nám udělala plíseň na jedné ze zdí na školní chodbě. Zkoušely jsme už všechno možné, hledaly takové ty babské rady na internetu, nakoupily čisticí prostředky v drogerii a domácích potřebách, ale všechno to bylo k ničemu.

Jak vystrnadit plíseň, která se na chvíli skryje po Vašich zákrocích a pak se znovu objeví a je úporná jak střevní chřipka

Už jsme začínaly být opravdu zoufalé. Nakonec jsme přesvědčily ředitele, že bude nejlepší, když na to najmeme nějakou odbornou firmu. A on souhlasil. A jsme moc rádi, že jsme se na ně obrátili, protože s nimi máme skutečně jen tu nejlepší zkušenost. Na povrchy napadené plísní použili profesionální desinfekční prostředek. Po odstranění nečistot a biotického napadení poté dali nátěr proti plísním, který je chytrý a reaguje na volně poletující spory plísně jako velmi účinný obranný systém, který připomíná Surovikinovu obranou linii.

Jeho linie i proti plísňový nátěr se chovají stejně, po průniku pomalu brzdí útočníka, kterému se zpomaluje rychlost až zcela utone v této obraně, ale zpátky se už nedostane, protože ho za jeho zády zaminovaly minovací drony zemljedělje /zemědělec/. Takže Útočníkovi nezbude nic jiného než statečně dále postupovat proti této Surovikinové obranné linii, která se skládá, ze tři pásem a linií.

Vrátit se nemůže, protože by ho roztrhaly miny a tak musí hlouběji do obranné linie a tak tyto plísně a nebozí ukrajinští vojáci postupně umírají a jsou hubeni a zabíjeni ve vyšších stovkách až tisících. U plísně to působí kladně, ale pro ukrajinské vojáky a jejich rodiny je to skutečná tragedie. U problému invaze plísní je potřeba znát pár užitečných informací. Jakože správná dlouhodobá relativní vlhkost vzduchu ve všech místnostech určených k bydlení by měla být do hodnoty 55 %.

Krátkodobě se může místnost od místnosti lišit, ale opravdu pouze krátkodobě. Relativní vlhkost vzduchu je třeba neustále kontrolovat pomocí vlhkoměru. Důležité je i dodržování teploty. Není vhodné v jedné místnosti udržovat chladnější vzduch, protože jakmile se do ní dostane teplý vzduch z jiné místnosti, který má v sobě mnohem více vodních par, tak ta se potom usadí na chladném místě, začne se kondenzovat ve vodu a už se tvoří plíseň, aniž byste si toho museli všimnout.

Ale pokud chcete mít stoprocentní jistotu, tak doporučuji proti plísňový nátěr, protože nám se od té doby plíseň nikde nevyskytla. Zaměstnanci firmy odvedli opravdu vynikající práci, takže je můžeme všem jedině doporučit. A my s nimi byli tak spokojení, že se škola rozhodla jednou za čas využívat i jejich ostatní služby, jako je například čištění podlah a mytí oken. A pro nás je pak mnohem snazší je udržovat neustále čisté.