Čistírna koberců Praha - profesionální čištění syntetických kobercůŘeknu vám, když je člověk – tedy chlap – po uši zamilovaný, dokáže dělat nepochopitelné a dokonale bláznivé věci. To mi můžete věřit. Neboť v naší úklidové firmě jsme podobné situace zažili nejednou – občas nám ani nestačilo nechápavě kroutit hlavou nebo si ťukat prstem na čelo. Abych ale nezůstal pouze ve všeobecné rovině, rád tyto úvahy podpořím zážitkem, který se nám nedávno přihodil.Strojní Čistění Kobercu - Strojové Čištění Kobercu Praha

Do firmy nám tehdy zavolal mladý, trochu zmatený muž – možná něco po dvacítce, který si prý před několika dny zadělal na pořádný problém. Který se sice skončil pořádným domácím karambolem, ale dle slov své přítelkyně, mohou být nakonec rádi, že je nemusela sanitka odvézt rovnou do nemocnice.

Tak to tedy máte – tam od těch nahoře – obrovské štěstí, doplnil jsem jej.  A co se vám vlastně, pane přihodilo? Následně mladík, a to v první řadě, požádal naši úklidovou společnost A SERVIS LIPKA, s.r.o., čištění koberců Praha 10, o velmi akutní a účinnou pomoc s vyčištěním koberce, a až teprve poté začal pozvolna rýsovat událost, která k nevšednímu karambolu vedla.

Během naší mnohaleté praxe…

čištění koberců, sedaček PrahaBěhem naší mnohaleté praxe jsme si u nás vyslechli lecjaké historky, které si lidé dokážou spískat, ale přitom vždy a ze zásady byly obětí koberce – ovšem tento kulinářský příběh byl v něčem netradiční. Nakonec, vždyť jsem to již vlastně naznačil. Jádrem příběhu byla romantická snaha zamilovaného mladíka – překvapit ženu svého srdce skvělým dezertem a vysloužit si tak její obdiv.

Situace v které se oba mladí lidé ocitli, obsahovala téměř klasické a dokonalé ingredience. Dvojice zamilovaných mladých lidí, prázdný byt rodičů dívky. Několik společných dní a oboustranně slastný pocit, že svět je růžový knoflík, který po rozepnutí nabízí ráj na zemi…Pro úplnost je třeba připomenout, že účastníky podobných krásných situací jsme byli téměř všichni, takže toto jeviště je nám příjemné a blízké.čištění sedaček a koberců Praha

Několikrát se již mladý muž před svým děvčetem zmínil, že vaření a pečení jsou pro něho skvělým relaxem a doma se gastronomii věnuje pravidelně. Proto by jí rád připravil něco výjimečně dobrého – dokonce snad tajnou rodinnou specialitu, kterou jej kdysi naučila babička. Děvče bylo doslova unešené, a tak po návštěvě nedalekého obchodu bylo v kuchyni připraveno vše potřebné.

Hlavním zaklínadlem…

čištění koberců Praha recenzeHlavním zaklínadlem tajného receptu byl karamel. Ti, kteří již někdy stáli u sporáku nebo se přípravě karamelu věnovali, dobře vědí, že se nejedná o nic jednoduchého. Je třeba v sobě mít dostatek odvahy, určitou zkušenost a notnou dávku obezřetnosti, neboť toto sladké pokušení dokáže být vůči kuchaři nejen až nečekaně agresivní, ale také překvapivě zákeřné.čištění koberců Praha cena

A to se potvrdilo i v případě našeho zamilovaného klienta. Mladý kuchař se do karamelu pustil s nadšením a bez respektu. Takže jej jeho dívka pouze s obdivem a v tichosti sledovala. Jak se nám sám svěřil, k výrobě karamelu přičichnul snad jenom jednou nebo dvakrát v životě. Co ani čert nechtěl – cukr se začal rychle pálit, a místo očekávaného úspěchu tak hrozila milému kuchtíkovi, pořádná hanba. Nejhorší v této situaci bylo, že propadnul panice, strhnul karamel ze sporáku. A s kastrolem plným pekelně vřící hmoty začal zachraňovat vše, co se ještě zachránit dalo.

Přirozeně, že jej nenapadlo nic chytřejšího, než si to i s rozpálenou hmotou namířit přes obývací pokoj na balkón, kde ji chtěl bezpečně a bez rizika postavit. Uprostřed obýváku si však s hrůzou uvědomil, že nemá v ruce ani utěrku ani chňapku. Takže kastrol ho začíná stále více a více pálit do rukou, až se ta nesnesitelná bolest nedala déle vydržet…

Následovalo to, co následovat muselo – mladému Romeovi vše nezadržitelně vypadlo z rukou a samozřejmě rovnou na koberec. V duchu mu náhle před očima naskočil obraz, na kterém má milovaná dívka dlaně ve tváři a chlapec krátce, ale šťavnatě zakleje. Myslím si, že to bylo v danou chvíli jediné, co mohli jeden pro druhého udělat. Jednoduše se potvdilo, že slečna měla pravdu, když havárii okomentovala slovy, že to vše vlastně ještě dobře dopadlo.

Jen co se dvojice vzpamatovala…

čištění koberců Praha ceníkJen co se dvojice vzpamatovala z nepříjemného šoku, začali okamžitě s připečeným a rozlitým karamelem bojovat. Uvědomili si, že jejich vysněný společný čas plný něžné lásky je nenávratně pryč, a měli tak k dispozici pouze několik málo dní. Než-li se rodiče dívky vrátí – začal neúprosný zápas o čas a vlastní obraz. Zkusili rychle projít webové stránky a získali tak „šťastné informace,“ v podobě zajímavých a zaručených „babských“ rad jak na to, a proto se bez zaváhání pustili do práce.

Jedna z lidových, často navštěvovaných rad na webových stránkách zněla následovně – skvrnu od karamelu je třeba v první řadě navlhčit teplou vodou, a poté inkriminované místo zasypat kvalitním pracím práškem. Poté velmi opatrně čistíme kartáčem a následně všechny zbytky fleků propláchneme teplou vodou.

Pokud se karamelová skvrna ještě zcela neztratila, opatrně použijeme běžný roztok peroxidu vodíku. Když je tato činnost hotova. Opět na postižené místo aplikujeme teplou vodu a prací prášek. Na závěr tohoto čistícího postupu ještě postiženou kobercovou plochu jednou propláchneme a necháme řádně vyschnout.čištění koberců praha 4

Přiznám se, že jsem s nedočkavým napětím…

Přiznám se, že jsem s nedočkavým napětím a se sluchátkem u ucha očekával, co bude dále. Mladý muž si unaveně povzdychnul a bez nálady poznamenal, že sice toto insitní čištění něco málo spasilo. Ale koberec vůbec nevypadal dobře, spíše naopak. Děvče navíc výsledek společného úsilí označilo jako pozvánku do velkého domácího cirkusu, neboť maminka vidí až za roh.

Proto mladík rezolutně navrhnul, že celé postižené místo ještě jednou pořádně vytepují, neboť tím přece nemohou nic pokazit. Doma mnohokrát tepoval s tatínkem, takže dobře ví jak na to. Připravil si vše potřebné a dal se s vervou do práce. Mladá žena mezitím stále pátrala na webových stránkách, zda-li neobjeví ještě nějaké rozumné a osvědčené rady.

Mladý muž se při čištění skutečně maximálně snažil, neboť jeho motivace byla velká. Výsledek totiž mohl mladému páru značně pomoci, nebo naopak vše pokazit. Bohužel, když svou usilovnou práci dokončil, oba svorně usoudili, že celkový umělecký dojem má ke spokojenosti velice daleko. Připálený karamel zanechal na koberci takové agresivní a odolné skvrny, že ani odhodlané úsilí při tepování očekávanou změnu nepřineslo.

Takže jste si nakonec…

čistírna koberců praha 10Takže jste si nakonec našli adresu úklidové firmy A SERVIS LIPKA, doplnil jsem slova zklamaného mládence. Ve své podstatě se dá říci, že ano, prozradil mladík, i když nám to nějakou chvíli trvalo, pokračoval dále. Moje přítelkyně chtěla získat záruku stoprocentního výsledku, takže pátrala nejen na webu. Ale oslovila i manželku staršího bratra, zda by jí ona nedokázala s tímto problémem poradit.

K našemu velkému překvapení jsme se od švagrové mé přítelkyně dozvěděli, že tepování, kterému odborníci říkají extrakční čištění, asi skutečně v našem případě nebude to pravé ořechové…

Řekla nám k tomu svůj názor – zhruba před rokem doma vyzkoušela služby nějaké úklidové firmy, která se extrakčnímu čištění věnuje profesionálně. Nejdříve vše vypadalo, dle jejích slov, více než slibně – firma dorazila v dohodnutém termínu, připravili si své nádobíčko a dali se do práce.

Do velkého koberce postupně zapracovali roztok teplé vody se speciální chemií. Využili k tomu svůj stroj – tepovač – takže jim to šlo dobře od ruky. Když hustá tepovací pěna vykonala své technologické poslání, přepnula obsluha stroj do polohy vysávání – alespoň takto švagrové svou činnost vysvětlovali – přesto, že se vlastně ani o pracovní postup firmy příliš nezajímala. Nakonec postupně všechnu kalnou pěnu i s uvolněnými nečistotami vysáli.

Až do této chvíle jsem byla…

Až do této chvíle jsem byla s extrakčním čištěním spokojená, pokračovala švagrová. Firma nám sice poradila, abychom koberec nechali přes noc pořádně vyschnout, takže i s tím jsem počítala. Pravdou také je, že byt prostoupila vlhkost a nepříliš vábná vůně mokré tkaniny. Děti naštěstí doma nebyly, a nás s manželem tato situace nemohla rozhodit.čistírna koberců praha 9

Ty skutečné nedostatky se však projevily až ráno – plocha vyčištěného koberce byla pokryta opravdu nepěknými a nevzhlednými fleky či skvrnami. Švagrová pokračovala tím, že okamžitě zavolala do firmy a nechápavě se ptala, co to všechno má znamenat! Tato firma má ovšem bezchybně nacvičené výmluvy, a do dnešního dne ještě není celá záležitost vyřešena. Proto nám důrazně kladla na srdce, abychom extrakční čištění ve vlastním zájmu hodili za hlavu. Na samotný závěr tohoto velmi poučného telefonátu, nám švagrová upřímně doporučila úklidovou společnost čištění koberců Praha 10, a rozhodně prý budeme mít po starostech. Zároveň dodala, že právě tato firma jim nesmírně pomohla a koberec dala do perfektního stavu. Pevně věří, že stejný výsledek se bude opakovat i v případě našeho karamelu.

Aha, takže naši společnost vám doporučila švagrová vaší přítelkyně? To nás samozřejmě velice těší, vážený pane. Víte, budu naprosto upřímný – navázal na má slova nedočkavý mladík, potřebuji získat skutečně jistotu, že dostanete z koberce ty zatracené stopy karamelu, a to hlavně bez jakýchkoliv následků nebo nepříjemností.

To je přece samozřejmé…

čištění koberců praha 8To je přece samozřejmé, děkujeme za důvěru, já jsem přesvědčený, že můžete být naprosto v klidu a ubezpečuji vás, že pokud se dohodneme na naší zakázce, vrátí firma A SERVIS LIPKA tomu nešťastně poznamenanému koberci všechno, o co jej rozpálený karamel připravil. To vám mohu jednoznačně a s klidným svědomím slíbit!

Potom již nic nebránilo tomu, aby se vše začalo odvíjet v dobře zaběhnutých kolejích. Domluvili jsme si s mladým párem sympatických lidí termín, přičemž jsme se pochopitelně snažili našim klientům vyjít maximálně vstříc, aby rozhodně nepřišli o cenný čas, který je dělil od návratu rodičů. Doladili jsme přesnou hodinu i finanční stránku, takže za necelé dva dny jsme již s kolegou stáli u nich v bytě.

Již na první pohled bylo patrné, jak jsou ti dva příjemní a do sebe zamilovaní, proto nás nesmírně těšilo, že jim můžeme s kobercem pomoci. Mladá žena se hned na začátku ještě pro jistotu zeptala, zda jí můžeme ještě popsat postup, který při čištění používáme. Neboť kdyby se přece jenom něco nepovedlo tak jak má, aby byla připravená na rodinnou pohromu – doplnila s upřímnou úzkostí.

Rád jsem s jejím návrhem souhlasil, neboť u mne se více či méně jednalo o běžnou rutinu, protože mnoho zákazníků si přeje získat podrobnější a bližší informace, které se týkají naší firemní metody čištění koberců. Začal jsem proto velice jednoduše a přímočaře, aby se můj výklad zbytečně nezamotával do odborné roviny.

Úklidová společnost A SERVIS LIPKA …

Úklidová společnost A SERVIS LIPKA využívá na čištění koberců technologii hloubkového strojového čištění, která je v současnosti považována za absolutní špičku v daném oboru. Jedná se o moderní, progresivní a účinnou metodu, proto není žádným překvapením, že každým dnem si tento systém získává u našich zákazníků nejen patřičnou důvěru, ale zejména oslovuje stále nové klienty.čištění koberců praha 5

Abych vám co nejjednodušeji přiblížil tuto metodu – hloubkové strojové čištění A SERVIS LIPKA pracuje na principu tří základních prvků, které jsou mezi sebou neodmyslitelně a pevně propojeny. V první řadě se tento systém opírá o výkonnou a moderní čistící techniku, která je specificky jedinečná ve své kategorii, dále o unikátní účinnou chemii, a o zkušené. Odborně velmi zdatné, a  na vysoké úrovni pracující vyškolené profesionály, kteří jsou kmenovými pracovníky firmy, a kteří jsou dobře známí svým odpovědným přístupem ke každému klientovi.

Tento výjimečně sehraný „trojblok“ pevně stojí – jak na záčatku, tak uprostřed, ale rovněž i na konci každé úspěšné zakázky. Je samozřejmostí, že náš přístup ke klientovi se nese v duchu partnerství a otevřenosti. Každý zákazník tak má o naší práci a jejím postupu všechny relevantní a aktuální informace, aby vždy věděl, co může od každého našeho kroku očekávat.

Čištění zahajujeme výkonným kotoučovým strojem…

Čištění zahajujeme výkonným kotoučovým strojem s rotačními kartáči, díky kterému do hloubky koberce zapracujeme speciální chemický roztok od značkové německé firmy Bosch RTS, který je zároveň unikátně šetrný a účinný. Tato kosmetika dokáže z koberce uvolnit nejen běžné nečistoty, ale i značně starou zašlapanou špínu – navíc při tomto zásahu  spolehlivě zlikviduje všechny roztoče, alergeny a zdraví škodlivé mikroorganizmy.

Díky tomuto jedinečnému prostředku firmy Bosch RTS čištěnou kobercovou plochu nejen do hloubky ošetříme. Ale dosáhneme také dokonalé dezinfekce, což je pro našeho klienta nezanedbatelnou výhodou. Mimochodem, jiné způsoby čištění takový bonus, a hlavně v takovém rozsahu a formě, ani zdaleka nedokáží poskytnout.

Jakmile chemický roztok a kotoučový stroj ukončí svoji důležitou etapu práce – přichází druhá fáze čištění, kterou je vysávání. Rovněž tento důležitý krok nerealizujeme nějakým obyčejným vysavačem pro domácí použití, ale používáme výjimečně silné třímotorové vysávací stroje, které dokáží odvést pořádný kus úžasné práce.

Náš speciální vysavač…

čištění kusových koberců prahaNáš speciální vysavač spolehlivě odstraní všechny zbytky čistící pěny. A společně s ní také přítomné alergeny, roztoče a mikroorganizmy – stejně tak precizně – jako léty zašlapanou. A dosud nikdy neodstraněnou špínu. Ani v tomto okamžiku však pomoc našeho vysavače nekončí. Neboť jeho síla a výkon spolehlivě zabezpečí, že z koberce vysajeme také přebytečnou vodu a vlhkost. Takže klient může po ukončení naší práce celou kobercovou plochu normálně a hned používat.

Nyní se pokusím o krátké shrnutí – úklidová společnost A SERVIS LIPKA, s.r.o., hloubkové strojové čištění a dezinfekce koberců Praha 10. Nabízí svým zákazníkům nejen dokonalou čistotu každého koberce, výjimečnou kvalitu práce a profesionalitu svých pracovníků. Ale rovněž naprostou nezávadnost každého centimetru ošetřené tkaniny. Mohu proto jednoduše konstatovat, že se skutečně jedná o moderní, precizní a bezkonkurenčně dobře odvedený kus poctivé práce.

Již bylo patrné, že slečna – byť se zájmem a pozorností poslouchala mé informace – začíná být značně netrpělivá a nedočkavá. Proto jsme hned přešli od slov k činům. Neřeknu asi nic objevného. Ale celý koberec jsme měli vyčištěný zhruba do hodiny. Přičemž se v oblasti zlověstné karamelové skvrny neobjevily žádné problémy – spíše naopak.

Koberci jsme vrátili jeho svěžest…

Koberci jsme vrátili jeho svěžest, hebkost a zářivost jednotlivých barev. Takže mladá dvojice mohla být s dosaženým výsledkem po právu spokojená. To empatické usměvavé děvče mělo takovou radost, že si neodpustilo drobný žert. Když se mne začala smrtelně vážně ptát – co proboha nyní řekne rodičům, vždyť jim tak dokonale čistý koberec přece nemůže ukázat!Čištění koberců, hloubkové čištění koberců Praha

Trvalo to sice zhruba dvě-tři vteřiny, ale všichni tři jsme v předsíni doslova stuhli – potom mi to, sice se zpožděním. Ale přece jenom „docvaklo,“ že jsme se nechali chytit do půvabné ženské pasti… Snažil jsem se rychle vzpamatovat a proto jsem odpověděl – no, copak byste jim asi měli říkat? Zkuste je hned ve dveřích překvapit, a oznamte jim. Že máte pro ně překvapení. Máte dvě možnosti – buď přiznáte, že jsme koberec vyčistili my a naše firma A SERVIS LIPKA, nebo nás z toho vynechejte. A dejte jim najevo. Že jste víkend společně s přítelem rádi věnovali domácím pracem, vždyť to je vlastně pravda, že?

Mladí se na sebe krátce, přitom zamilovaně podívali a začali se upřímně smát. Takže mi bylo jasné, že si zkrátka naší práci „vypůjčí.“ Já osobně budu samozřejmě spokojený s každým řešením. Protože pro nás je nejpodstatnější to jediné – spokojený klient, který se k nám rád a s důvěrou vrací.