Pronajímám garáže na sídlišti, a musím říct, že je to docela náročné. Protože pořád musím něco řešit a je to často dost nepříjemné. Často se stávalo, že byly u některých garáží vypáčené zámky od zlodějů. A pořád také musím řešit, že si na garáže dovolují graffiti vandalové. A přijde mi to takový nekonečný boj. Oni posprejují dvě garáže z té řady, tak já než se k tomu dostanu a přetřu to barvou, tak už mám posprejovanou další garáž. Jsem majitel garáží, takže je moje starost nájemníkům garáže spravovat.

Když jsem je nechal třeba týden v posprejovaném stavu, už mě nájemníci bombardovali telefonáty, že je to hrůza, ať to dám do pořádku. Ale já to se svojí prací prostě nestíhal neustále přetírat, i když to ani nebylo dokonalé, protože graffiti stále prostupovalo. A stálo mě to docela dost peněz neustále kupovat ty barvy. Tak jsem se jednou už tak naštval, že jsem si řekl, že takhle by to dál nešlo. Sedl jsem si k počítači a začal jsem hledat nějaké možnosti, jak tady s těmi sprejery bojovat. Nejserióznějším řešením mi pak přišlo to, které nabízela společnost A SERVIS LIPKA, s.r.o.  Odstranění graffiti.

Jedná se…

Jedná se o úklidovou firmu, která má široké pole působnosti, na internetu jsem na ně našel samé pozitivní recenze. Takže jsme tam rovnou zavolal a vysvětlil jim moji situaci, jestli by se s tím nedalo něco dělat. Na telefonu byla moc milá slečna, která mi vše vysvětlila a řekla, že to rozhodně není bezvýchodná situace, ale má řešení. Když pak pracovníci z A SERVISU přijeli, postupovali následovně – graffiti nejprve zeslabili co nejvíce a poté přetřeli místo danou fasádní barvou. Zamalovat graffiti ihned a neodstraňovat ho, jak jsem to doteď dělal sám, totiž nepřináší dobrý výsledek.

Graffiti prý většinou prostupuje a jsou vidět jeho původní kontury. To jsem si sám ověřil, že to tak je. Ještě jsme si od A SERVISU nechal udělat antigraffitový ochranný nátěr, který mi pomůže s bojem s graffiti vandaly do budoucna. Nátěr totiž zabrání případnému útoku vandala tak, že se sprej nevsákne až do struktury povrchu a lze pak snadno, nekomplikovaně a se stoprocentním účinkem odstranit. Což by mi opravdu vytrhlo trn z paty.

Technologie…

Technologie ochranného nátěru firmy A SERVIS si získala velkou oblibu kromě České republiky, také ve Slovensku a Rakousku. Tato společnost pak nabízí výjimečný servis, takže pokud se nějaké graffiti na garážích znovu objeví, přijedou mi ho okamžitě odstranit, a navíc v rámci jejich následného servisu mi znovu aplikují novou vrstvu antigraffiti nátěru. Celý servis navíc A SERVIS poskytuje zdarma.

Co se týče technické stránky tohoto speciálního nátěru, tak mi pracovníci vysvětlili, že tato vrstva je nanášena v několika vrstvách. Přičemž počet vrstev je závislý na struktuře ošetřovaného povrchu. U hladkých ploch se obvykle nanáší tři vrstvy, ale u strukturovaných a pórovitých povrchů je nutné nanést 6 až 12 vrstev. Aplikovat jej lze na všechny druhy ploch včetně plastů. Jediné materiály, které nesnesou tento nátěr jsou sklo, leštěné kovy a průhledný polykarbonát.