V naší firmě nabízíme celou řadu úklidových služeb a v tomto článku bychom se chtěli zaměřit na naše čištění strojovou kotoučovou metodou. Skvrny na koberci jsou vždycky problematickou záležitostí, kterých se mnohdy nedá zbavit běžným čištěním. Ani čisticími přípravky, které jsou k dostání v běžných supermarketech či drogeriích. Některé jsou více viditelné, některé méně, ale těch horších se například suchým čištěním bohužel nedá zbavit. Výhodou této metody čištění je nízký stupeň hydratace koberců, takže že při použití této technologie je vyloučena deformace, změna barvy nebo vyskytnuti šmouh.

Takové čištění bude vyhovovat všem takovým druhům koberce, které vyžadují jemný přístup. Jenže problém je v tom, že jelikož se jedná o suchou metodu, tak účinnost čištění není příliš vysoká. Takže dokonale vyčištěného koberce touto metodou nemůžete dosáhnout. Takové čištění je opravdu vhodné jen na velice mírné znečištění pro takové koberce, které jsou příliš jemné a nemůže být na ně použita jiná metoda čištění. Proto je mnohem účinnější pro takto odolné skvrny použít strojovou metodu čištění, kterou v A SERVIS LIPKA, s.r.o. Čištění koberců nabízíme.

Díky…

Díky progresívnímu a odborně velmi kvalitnímu zázemí disponujeme špičkovými a odborně velmi zdatnými pracovníky, prověřeným a moderním strojovým a nástrojovým vybavením a ze zásady používá při své činnosti pouze nejkvalitnější značkové úklidové čisticí prostředky a přípravky. Proto pro nás není problémem vyčistit i opravdu špinavé koberce.

Jednou z našich posledních zakázek bylo čištění koberců v jedné ordinaci praktického lékaře. Měli špatnou zkušenost s extrakční metodou, a tak se obrátili na nás. Účinnost a kvalita kotoučového čištění spočívá ve využití silného a přitom velmi šetrného strojového vybavení v podobě kotoučového stroje, který pomocí rotačních kartáčů zapracovává aplikovanou značkovou a velmi účinnou kosmetiku do koberce tak dlouho, dokud neodstraní veškeré i mnohaleté úporně do hloubky zašlapané nečistoty.

Samozřejmě…

Samozřejmě každé úspěšné čištění závisí i na tom, aby koberce nepřešly hranici vyčistitelnosti. Naše stroje sice dokážou opravdu hodně, ale pokud je koberec opravdu starý, hodně špinavý a vůbec neudržovaný, tak v takových případech je lepší pořídit koberec nový. Ale v tomto případě by koupě koberce byla zbytečná.

Protože koberce šly bez problému vyčistit, a to hned na první čištění. Náš vysavač poté vlákna koberců nadzvedli tak, že vypadaly skoro jako nové a hlavně na nich nebylo poznat, kde byl koberec čištěný.