A SERVIS LIPKA, s.r.o. Koberce čištění Praha realizujeme čištění koberců pomocí strojové kotoučové metody, které bychom se chtěli v tomto článku více věnovat, protože máme zkušenosti s čím dál více zoufalými zákazníky, kteří si nejdříve nechali koberec vyčistit extrakční metodou, která jejím kobercům spíše uškodila, než pomohla. Extrakční metoda totiž koberec nevyčistí důkladně do hloubky, ale hlavně po zaschnutí poté může zanechávat po čištění fleky.

Špínu tedy sice může vyčistit, ale vytvoření nové fleky od nevysáté chemie z koberce. Jedině odborník může přesně určit, jaký druh mycího prostředku může být použit na koberec. Někdy toto čištění může být prováděno dokonce jen vodou, pokud jsou v  domě malé děti, které jsou alergiky. A samotná voda koberec prostě nemůže do hloubky vyčistit. Proto pomocí této metody koberce vůbec nečistíme a obracíme se na ty nejmodernější a nové technologie, aby nedocházelo k poškození vašeho majetku naší vinou, a sice nekvalitním čištěním.

My…

My užíváme silný kotoučový stroj, který je i zároveň k vašemu koberci i šetrný, takže ho čištěním nijak neponičí. Ten pomocí rotačních kartáčů zapracovává aplikovanou značkovou a velmi účinnou chemii do koberce tak dlouho, dokud nedojde k odstranění všech nečistot, a to samozřejmě i těch, které jsou usazené do hloubky vašeho koberce.

Tato metoda je skutečně účinná. Protože námi používaná kosmetika se spolehlivě vkartáčuje až do samé struktury koberce a kromě všech nečistot bezpečně zlikviduje i jakékoliv zdraví škodlivé roztoče, alergeny a bakterie. Poté veškeré nečistoty vysajeme pomocí vysokotlakového třímotorového vysavače a pečlivě a do sucha odsajeme všechny nečistoty. Strojová metoda funguje stoprocentně a nemusíte se obávat, že by na vašich kobercích zůstaly po čištění jakékoli fleky.

Je…

Je ovšem třeba říci, že tato metoda čištění není vhodná pro úplně všechny druhy koberců. Proto je třeba hned říci, jaký typ koberce máte, abychom mohli ověřit, zda je pro váš koberec tato metoda čištění vhodná. Naší poslední zakázkou bylo čištění koberce, který byl špinavý od sójové omáčky. Sami určitě víte, že taková skvrna je velice výrazná,  tak jsme za klienty přijeli co nejdříve to šlo, hned dva dny po tom, co skvrna vznikla.

Protože kdyby to bylo nějak výrazně později, bylo by zřejmě koberec potřeba vyčistit nadvakrát. Naštěstí majitelé čištění neodkládali. Velice nás potěšilo, že byli s naší službou tak spokojení, že si rovnou nechali vyčistit koberce i v jiných místnostech a stali se našimi pravidelnými zákazníky. Protože nic řemeslníka nepotěší více, než když je jeho práce oceněna.