Provozujeme franšízu jednoho úspěšného projektu ze zahraničí, jedná se o síť kaváren. Vyhledávají nás lidé, kteří si chtějí pochutnat na opravdu kvalitně připravené kávě, včetně naší široké nabídky domácích zákusků a snacků. Já osobně se starám o provoz jedné z našich kaváren a mám na starosti i nábor nových lidí. Je pravdou, že do gastronomických podniků je stále větší problém sehnat loajální pracovníky a tahouny. My nepatříme mezi výjimky, ale v poslední době musím zaklepat, že u nás nedochází k výraznému střídání zaměstnanců a brigádníků. V několika případech se spoléháme i na externí pomoc.

Umývání oken a výkladů v Praze

Naposledy jsem totiž poptávala službu mytí výloh a oken a nebylo vůbec jednoduché se v té nabídce různých společností vyznat. Proto jsem si nechávala poradit. Nechtěla jsem zbytečně riskovat metodou pokus – omyl. Velmi mi záleží na dobrých vztazích se všemi lidmi, se kterými spolupracujeme, a samozřejmě také na dobrých vztazích se zákazníky. To je pro nás alfa omega celého našeho konceptu. Zde bych se chtěla zmínit o jedné z našich pravidelných pomocných sil, úklidové společnosti Umývání výkladů Praha, která nám velmi usnadnila práci.

Objevila jsem je na internetu. Dohodli jsme si s firmou termín tak, aby to vyhovovalo našim požadavkům a těšili jsme se na ně. Velmi mě zajímalo, jak si poradí a jaké vybavení si dovezou. Ze zvědavosti jsem zůstala a dívala na mycí techniku těchto profesionálů. Jejich vybavením byl silný mycí roztok a po umytí okna vyleštili do vysokého lesku, a to pouze suchou plenou, bez leštidla! Jejich jednoduchý trik přinesl dokonalý výsledek, skla byla bez jediné šmouhy.

Na exponovaných místech byla skleněná plocha ošetřena nanoimpregnací. Tato technologie je také nazývána nešpinavou úpravou skla, která sníží náklady na údržbu a prodlouží životnost. Jednoduše mi bylo řečeno, že prach a špína se na takto ošetřené ploše shlukuje do kuliček a ty se vlivem počasí a větru ze skla uvolňují samospádem. Okenní skla vydrží déle čistá a nepotřebují tak časté mytí. S firmou A SERVIS LIPKA, s.r.o. jsem byla velmi spokojená a již jsme domluveni na pravidelném mytí v měsíčních cyklech. I já teď už vím, na koho se obrátím, až budu něco potřebovat u sebe doma. Protože tato firma nemá problém čistit ani okna v rodinných domech.