V našem společenství vlastníků bytových jednotek občas bývá poměrně ohnivá diskuze. Nejčastěji se týká rekonstrukcí a pak samozřejmě úklidu společných prostor. Dlouhá léta jsme úklid řešili buď za přispění některého ze členů sdružení, což se hrubě neosvědčilo, nebo následně nezávislými brigádníky, většinou z řad studentů.

Odstraňování bezpečnostních, stínících folií, polepů a zbytků lepidel a tvrdých nečistot ze skla oken a výkladů v Praze

Na tom by vůbec nebylo nic špatného a asi bychom neměnili, ale zjistili jsme, že je pro ně technicky neproveditelné, aby udržovali v perfektní čistotě také výtahovou šachtu. Před několika lety jsme si totiž odsouhlasili rekonstrukci výtahu a nechali jsme si instalovat prosklenou šachtu. Z hlediska estetiky bychom ji prohlásili za velice pěkný prvek, z hlediska praktičnosti však jako naprosté fiasko. Bez potřebného vybavení pro práci ve výškách mytí skel bylo nerealizovatelné. Podle toho také vypadalo znečištění a prach, který se za ta léta na sklech nashromáždil.

Poslední naše schůze byla tedy poměrně plamenná, zaměřená na řešení našeho problému s výtahovou šachtou. Procházeli jsme naše možnosti. Firem, které se zabývají mytím skleněných ploch ve výškách, není zas tak málo, jak jsme původně předpokládali. Po důkladném zvažování jsme vybrali společnost Odstranění, strhávání polepů Praha, protože se v branži pohybuje delší dobu a má spoustu zkušeností, které se u nás neztratí.

Disponuje také potřebným vybavením pro práci ve výškách a na odvedenou práci jejich zaměstnanců jsme našli jen samé pozitivní ohlasy. První mytí výtahové šachty se odehrávalo za přihlížení mnoha obyvatel bytů. Někteří si chtěli pohlídat, že jsme za jejich peníze zvolili správnou firmu A SERVIS LIPKA. Jiní číhali na jakoukoliv chybičku, ke které by došlo. A někteří byli prostě jen zvědaví, jak to bude probíhat. Rádců a čumilů bylo každopádně přítomno dostatečně.

Mycí četa však i za těchto nepříliš ideálních podmínek pracovala perfektně a soustředěně. Určitě se jim nedalo nic vytknout. S pomocí adekvátní výbavy zvládali umývat okna bez problémů. Bylo vidět, že výškové práce jim nedělaly absolutně žádný problém a také, že tyto úkony dělají často. Díky nim i za těchto ne zrovna ideálních podmínek byla šachta umytá krásně dočista, skla se jen leskla. Nikdo z obyvatelů domu neměl jedinou výhradu a ve spolupráci s firmou tedy zdárně pokračujeme.