S mými nejlepšími přáteli jsme si před pár lety takřka splnili sen. Od střední školy jsme si totiž všichni zamilovali anime a komiksy. Vždycky jsme si mezi sebou vše půjčovali a byli nadšeni z nových příběhů, které nám přinášely. Často jsme si představovali, že jsme hrdinové z oněch románů. Bylo to neskutečné. Časem jsme také začaly nějaké vymýšlet. Ale nebylo to úplně ono. Po pár letech jsme se začaly pídit po více unikátnějších.

Jak si počínat při odstranění graffiti v Praze

Řekneme vám, že šly horkotěžko sehnat. Většinou se jednalo o nějaké internetové aukce. A museli jste zkrátka čekat a mít dostatek peněz a štěstí. Občas se nám zadařilo, občas ne. A právě tehdy nám přišel na mysl ten nápad. Což takhle otevřít si jednou vlastní obchod s komiksy? Ze začátku se to zdálo jako šílenost, především našim rodičům. Ani se jim nyní nedivíme. Ale nenechali jsme se nikým rozhodit, poslouchali jsme svá srdce a šli si za svým cílem. A tvrdá práce přinesla své ovoce! Světě div se.

Po pár týdnech jsme konečně našli vhodné prostory! Nájem nebyl tak hrozný a prostory akorát tak vyhovovaly našim potřebám. Nechtěly jsme nic extra obřího, ale ani ne miniaturního. A přesně to nám tyto prostory splnily. Dále nás čekala poměrně rozsáhlá rekonstrukce, ale s pár menšími půjčkami a pomocí kamarádů to nakonec dobře dopadlo. Skončilo to tak, že každý udělal maličký kus práce. Dokonce nám sem tam i někdo nějakou tu částku přihodil – čistě jako dar. Jeden dodavatel se kterým jsme se domlouvali na komiksy, nám dokonce první várku dal s obří slevou.

A nejen to, pár kousků navíc nám přibalil. No úžasné. Ani se nám nechtělo věřit tomu, jaké máme obrovské štěstí! Opravdu paráda. Časem se i náš obchod začínal více a více rozjíždět. Lidé o něm stále více věděli. Nebo o něm řekli kamarádům (rovněž nadšencům do komiksů) a tak nám vlastně neustále přibývali noví a noví klienti. No prostě úžasné. Ani se nám nechtělo věřit, že se nám tak daří. Jednoho dne jsme se se rozhodli, že zainvestujeme do nové výzdoby, že už si to náš obchůdek po té době přece jen zaslouží. A tak se také stalo. Přivolali jsme si umělecké sprejery, a nechali jsme jim volnou ruku. Byli jsme velice zvědaví na výsledek.

Sprejeři se dali do práce a my si v klidu dělali svoje věci. Jenže když jsme po pár hodinách přišli se na dílo podívat, zjistili jsme, že se nám vůbec, ale vůbec nezamlouvá. K našemu obchodu se to moc nehodilo. A tak jsme se rozhodli, že graffiti raději necháme odstranit. Jenže jsme měli strach, že to snad ani nepůjde! Avšak nakonec se ukázalo, že skutečně existuje společnost, která se těmito službami zabývá. Je to společnost Ochrany proti graffiti Praha, kterou jsme si následně objednali. A musíme uznat, že  A SERVIS LIPKA graffiti odstranili naprosto úchvatně. Vše vypadá jako předtím než na zdi bylo graffiti – netknuté. A za to moc děkujeme!